15 Ocak 2015 Perşembe

Hindistan Cevizli Pankekler / Coconut Pancakes


Bu aralar hindistan cevizine takmış durumdayız - geçen sefer unsuz pankek yaptığımda hindistan ceviziyle harika gideceğini yazmıştım. Haklıymışım. Bu pankekleri dünyanın en iyi pankekleri ilan ediyorum. 
İçindekiler:
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2 yumurta
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 muz
- 1 tutam himalaya tuzu
- 1 çorba kaşığı bal/pekmez
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- tavayı yağlamak için ekstra zeytinyağı
Yapılışı:
Yumurtaları himalaya tuzu, zeytinyağı ve pekmez/bal ile çırpın. Muzu, kabartma tuzunu ve hindistan cevizini ekleyip blenderdan geçirin. Tavayı yağlayın, ve de karışımdan her seferinde bir kaşık dökün. Üzerine kaşıkla bastırarak daire şeklini verin. Bir tarafı altın rengini alınca dikkatlice çevirip diğer tarafını da pişirin.

We are so into coconuts these days - last time I made flour free pancakes I was sure they would go great with coconuts. And I was right. From now on I declare those the best pancakes ever. 
Ingredients:
- 1 cup shredded coconuts 
- 2 eggs
- 1 tablespoon olive oil
- 1 banana
- 1 pinch of himalayan salt
- 1 tablespoon of molasses/honey
- 1/2 teaspoon baking soda
- extra olive oil for greasing the pan
Instructions:
Mix the eggs with himalayan salt, olive oil and molasses/honey. Add the banana, baking soda and shredded coconuts and mix them with a blender. Grease the pan and pour one spoonful each time. Press it with a spoon to give it a round shape. Flip carefully when one side becomes golden and make sure both sides are.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder