10 Ocak 2015 Cumartesi

Unsuz Ekmek / Flourless Bread

Yanda gördüğünüz muhteşem görünümlü ekmekte un bulunmuyor.  Göründüğü kadar da güzel bir tadı var ve de suçluluk duymadan rahatlıkla yenilebilir - çünkü içinde buğday türevleri, nişasta vs bulunmuyor. Paleo beslenenler arasında oldukça yaygın bir tarif. Bade'ye sabah kahvaltılarında korkusuzca verebiliyorum çünkü düşük karbonhidratlı ve de bir o kadar sağlıklı! Zayıflamak isteyen ve de ekmekten vazgeçemeyenler için de iyi bir alternatif. Ek olarak E ve B12 vitaminleri ve ayrıca omega 3 açısından çok zengin.
İçindekiler:
- 2 su bardağı toz haline getirilmiş badem
- 1 su bardağı toz haline getirilmiş hindistan cevizi
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı himalaya tuzu
- 1 çorba kaşığı çörek otu
- 2 çorba kaşığı çekilmiş keten tohumu
- 4 yumurta
- 1/2 su bardağı su
Yapılışı:
Yumurtaları tuz ve zeytinyağı ile çırpın. Diğer tüm malzemeleri ekleyip kek hamuru kıvamında bir hamur yapın. Yağlı kağıtla kaplanmış bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 C fırında 30 dk pişirin.

That amazing looking bread you see above has no flour inside. It tastes just as good as it looks and can be eaten easily without any guilt - because it has no wheat products or starch inside. Very common recipe among those on a Paleo diet. I can give it to Bade on breakfasts because it is very low carb and very healthy. Its also a very good alternative for those who wish to lose a few pounds and cannot give up bread. Additionally it is very rich in vitamins E and B12 + omega 3 !
Ingredients:
- 2 cups of powdered almonds
- 1 cup of finely shredded coconuts
- 6 tablespoons of olive oil
- 1 teaspoon baking soda
- 1 teaspoon himalayan salt
- 1 tablespoon nigella seeds
- 2 tablespoons ground flaxseed
- 4 eggs
- 1/2 cup of water
Instructions:
Mix the eggs with salt and olive oil. Add the remaining ingredients and prepare a dough very much alike to a cake dough. Preheat the oven to 180 C degrees and pour the dough in a mold covered with a parchment paper. Bake for 30 minutes.


Kaynak / Resource : http://healyeatsreal.com/almond-flax-bread/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder