10 Ocak 2015 Cumartesi

Turşu / Pickles

Türkler turşuya çok düşkündür. Bana gelince, faydalarının farkında olmayıp uzun süre onları bir meze olarak gördüm. Turşunun diyabetlilere önerilmediğini okuyorum - ki bu tamamen yanlış! Turşu diyabetliler için oldukça faydalıdır - içeriğinde himalaya tuzu kullanıp & tuz seviyesini abartmazsanız elbette- çünkü içinde kan şekerine çok iyi gelen sirke vardır. Artık ev yapımı sirkem de olduğuna göre en sevdiğim turşu olan lahana turşusunu yapabilirim. Sonuçları, tarifi ve fotoğrafını paylaşırım! Turşu bağırsak floramız için bir ilaç gibidir, çünkü "kötü" bakterileri kontrol altında tutar ve yüksek derecede probiyotiktir!


Turkish people are very fond of pickles. As for me, I was not aware of its beneficial qualities and only considered them as a side dish. I've been reading that pickles are not recommended for diabetics - but its actually wrong! Pickles are very good for diabetics -  as long as you do not keep the salt level too high and use himalayan salt - as it contains vinegar which keeps the blood sugar under control. Now that I have my home made apple vinegar, I can prepare cabbage pickles - as they are my favourite! I'll let you know the results with photos and a recipe! Pickles are just like a medicine for our intestinal flora, as it keeps the "bad" bacteria under control and are highly probiotic!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder