12 Şubat 2015 Perşembe

Çikolatalı Isırmalıklar / Chocolate Munchies


Aşağıda tarifini bulacağınız bu müthis rafine şekersiz ve çikolatasız - çikolatalı ısırmalıklar Bade için biraz fazla tatlı oldu, o sebeple bir dahaki sefere kuru kayısı kullanmayı planlıyorum. Peki kim yedi derseniz...eşim ve ben gizli gizli yedik diyebilirim. Utanarak itiraf ediyorum. Diyabetli bir çocuğunuz varsa gizli gizli tatlı yemek çok olağan bir aktiviteye dönüşüyor. Yapmadım diyen varsa ya tatlı sevmiyordur, ya da yalan söylüyordur :) 
İçindekiler:
- 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
- 5 çorba kaşığı tahin
- 3 çorba kaşığı kakao
- Bir avuç çiğ fındık içi
Yapılışı:
Kuru üzümleri 1 saat kadar suda bekletin. Tüm malzemeleri rondodan geçirip püre kıvamına getirin. Muffin kalıplarına doldurun. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletin. Ev yapımı kaymakla servis edin. Bu ölçüyle beş adet minik muffin çıktı.


This awesome refined sugar and chocolate free chocolate munchies recipe you will find below is a bit too sweet for Bade, so I am planning to use dried apricots next time. Then you might ask - who ate them all? I have to say.. my husband and I. I admit with shame. When you have a child with diabetes, eating sweets in secret is a usual activity. Those who say they didn't either hate sweets or are lying :)
Ingredients:
- 1 cup dried raisins
- 5 tblspns tahini
- 3 tblspns cacao
- A handful of raw hazelnut kernels
Instructions:
Soak raisins for at least 1 hour. Put all ingredients in a food processor and blend until smooth. Pour them into muffin papers and keep in the fridge for at least 3-4 hours. Serve with homemade kaymak or any topping you prefer. This recipe makes 5 muffins.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder