8 Şubat 2015 Pazar

Unsuz Yerfıstığı Keki / Flourless Peanut Cake

Fıstık ezmesi sever misiniz ? Peki fıstık ezmesi tadında bu harika keke ne dersiniz ? Rengi, kokusu, tadı...bambaşka bir kek oldu bu! Üstelik malzemeleri de yapılışı da çok kolay. Fıstıkları Badeciğim elleriyle kırdı! Minik parmaklar yer fıstığı ayıklamakta özellikle başarılı :) Yer fıstığını çok sever, ve ayıklarken sürekli içinden araklamasını izlemek çok eğlenceliydi. Sonuç olarak başarılı bir keke imza attık. Tabii ki un, rafine şeker, katkı maddesi içermiyor ve de oldukça sağlıklı. Beslenme çantalarının vazgeçilmezi olmaya aday! Low carb beslenenler için oldukça yaygın olduğundan anonim bir tarif.

İçindekiler :
- 1 yumurta
- 1 fazla olgunlaşmamış muz
- 1 su bardağı ayıklanmış tuzsuz yer fıstığı
- 1 çorba kaşığı pekmez
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çorba kaşığı tereyağ/zeytinyağı

Yapılışı :
Tüm malzemeleri robotta püre kıvamına getirin. Dilediğiniz yağlanmış/pişirme kağıdıyla kaplanmış ufak kek/muffin kalıbında önceden ısıtılmış 200C fırında 35 dk pişirin. Ben 1 adet sufle kabında pişirdim. Tahminimce 4 küçük muffin kalıbını dolduracak kadar hamur çıkacaktır. 

Do you like peanut butter ? How about this cake which tastes exactly like it ? The color, the smell, the taste...this is something else! And its making is as simple as its ingredients. My dearest Bade cracked open the peanuts herself. Small fingers are especially good at cracking peanuts open:) She loves them, and its so funny to watch her steal some while at it. As a result we made one hell of a good cake. Of course its flour, refined sugar and additive free and very healthy! A candidate to be very popular for school lunch boxes! This recipe is anonymous due to its popularity among low carbers.
Ingredients:
- 1 egg
- 1 banana (not ripe)
- 1 cup of unsalted peanuts
- 1 tblspn molasses
- 1 teaspoon baking soda
- 1 tblspn butter/olive oil
Instructions:
Blend all ingredients into a puree with a food processor. Bake for 35 minutes in a pre-heated 200C oven inside a greased/parchment paper covered small mold of preference. I used a soufflé mold. I think the dough will be enough for 4 small muffin molds.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder