10 Şubat 2015 Salı

Ev Yapımı Tahinli Fındıklı Çikolata / Homemade Hazelnut Tahini Chocolate


Ne gündü ama! Günümün neredeyse tamamını mutfakta geçirdim diyebilirim. O kadar yorgunum ki... Ama yazmak bütün yorgunluğumu alıyor. Hava böyle soğuk ve karlı olunca lezzetli şeyler pişirmek içimden geliyor, dayanamıyorum. Neler pişirdiğimi soracak olursanız, aklıma esen her şeyi diyebilirim. Zaten deneysel günümün sonuçlarını burada paylaşıyor olacağım. 
Tariflerimi deneyip paylaşan ilk takipçim olan Elif Akın hanımefendinin benim için ayrı bir yeri var, o yüzden ev yapımı çikolata tarifi dediğinde kafamdaki çarklar hemen dönmeye başladı. Eh, sevgililer günü de yaklaşıyor malum...Sevdiklerinize ne olduğu belirsiz çöpleri almak yerine ev yapımı çikolata yapmak bence en güzel hediye. Ayrıca çocuklar da bayılacak!


İçindekiler :
- 2 çorba kaşığı tereyağ 
- 4 çorba kaşığı tahin
- 3 çorba kaşığı kakao (çiğ kakao tozu kullanılabilir)
- 2 çorba kaşığı kıyılmış çiğ fındık içi
- 2 veya 3 çorba kaşığı çam balı/ keçiboynuzu pekmezi
Yapılışı:
Tereyağını eritin, tahin, bal/pekmez ve kakao ekleyip iyice karıştırın. En son fındıkları da ekleyip karışımı bir buz kalıbına döküp /silikon öneririm çünkü aksi halde çıkarması zor oluyor) buzlukta 2 saat bekletin. Hepsini tüketemezseniz eğer kalanı buzdolabında saklamanızı öneririm çünkü çabuk eriyor maalesef. Karışımı fındık eklemeden ve dondurmadan krem çikolata kıvamında da tüketilebilir. 

What a day it was! I can safely say I spent my whole day in the kitchen. I am so tired! But writing it takes it away. When it's this cold and snowy, I simply cannot resist not baking delicious stuff. If you ask what have I been baking, I can say whatever comes to my mind at that moment. I will be sharing the results of my experimental day on the blog.
The first one ever to try and share my recipes, Ms Elif Akin has a special place for me, so when she mentioned chocolates, wheels began turning within my head. Well, Valentine's Day is also approaching you know...I think the best gift is to make homemade chocolate to your loved ones instead of buying them that junk. Children will love it too!

Ingredients:
- 2 tblspns butter
- 4 tblspns tahini
- 3 tblspns cacao (raw is fine)
- 2 tblspns chopped raw hazelnut kernels
- 2 or 3 tblspns pine honey/carob molasses
Instructions:
Melt the butter, add tahini, honey/molasses, cocoa and mix well. Add chopped hazelnuts and pour the mixture inside an ice cube tray (I suggest silicone ones as otherwise its hard to get them out) and freeze for 2 hours. If you cannot consume them all keep the rest in the fridge as they tend to melt quickly. You can try not nadding the hazelnuts and freezing and consuming it as a chocolate spread.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder