17 Şubat 2015 Salı

Kokobar (Şekersiz & Unsuz) / Cocobars (Sugar and Flour Free)


Havada kar taneleri uçuşurken benim gözümün önünde rendelenmiş hindistan cevizleri uçuşuyor. Evimizin sıcacık rahatlığında ve dışarısı bu kadar güzel görünüyorken gerçek dünyaya ait hiç bir şey bugün moralimi bozamaz. Sanki bir masalın içine düştük ve dışarıda konuşabilen kibar kurtlar, rüzgara kapılmış buzdan kanatlı atlar, yeraltındaki evinde yavrularına elmalı turta pişiren bir anne köstebek var. Bugün sadece iyi şeyler düşünmek istiyorum. Ve çizgi film saatinde Max ve Ruby isminde iki tane tavşan kardeşin maceralarını izleyen kızıma işte bu kokobarları yapıyorum. Bu tarif, paleo beslenenler için oldukça popüler bir tarif. Elbette kendimce değişiklikler yapıyorum çünkü orjinal tarifte süt ürünleri yok.
Çocuklara verilebilecek en sağlıklı atıştırmalıklardan biri ortaya çıkıyor.
İçindekiler:
- 100 gr rendelenmiş hindistan cevizi
- 1 çorba kaşığı ev yapımı tereyağ
- 1 çorba kaşığı ev yapımı kefir
- 2 çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi/bal
- 1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:
Malzemelerin tamamını iyice karışıncaya kadar rondodan geçirin, kare şeklinde bir kalıba sıkıca bastırıp buzdolabında en az 3 saat bekletin. Dilimleyip servis edin. Daha tatlı olmasını isterseniz 1 çorba kaşığı daha pekmez/bal eklenebilir. Biraz daha hindistan cevizi eklemeniz gerekebilir. Afiyet olsun. Tariften 4 iri dilim kokobar çıkıyor.


While snowflakes fly around, coconut flakes fly around my eyes. Nothing from the real world can depress me today, while we have such a warm comfort in our home and the outside looks so beautiful. It feels like we have fallen right in the middle of a fairytale and there are kind wolves who are able to speak, horses with iced wings wrapped up in the wind outside and a mother mole cooking an apple pie for her small ones inside her underground nest. I only want to think of nice things today. And I make these cocobars for my daughter who's watching the adventures of two rabbit siblings called Max and Ruby during her cartoon hour. This recipe is a very popular paleo recipe. Of course I make changes of my own as the original doesn't contain dairy. It becomes one of the healthiest snacks you can give to children.
Ingredients:
- 100 gr shredded coconuts
- 1 tblspn homemade butter
- 1 tblspn homemade kefir
- 2 tblspns carob molasses/honey
- 1 tblspn cacao
Instructions:
Put all into a food processor and blend until completely mixed, press firmly into a square shaped mold ad refrigerate for at least 3 hours. Slice and serve. Add more molasses/honey if you prefer a sweeter taste. But you might have to add more coconuts in that case. Bon appetit! This recipe makes 4 large cocobars.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder