19 Şubat 2015 Perşembe

Mozaik Kek / Marble Cake


Kar fırtınası sebebiyle evde geçirdiğimiz üçüncü günümüz. Badeciğim hazır evdeyken babasının etrafından ayrılmıyor, bol bol tadını çıkarıyor. Burak ondan daha hevesli. Muhteşem ikili türlü türlü icatlar çıkarıyor, bütün gün alt alta üst üste kuduruyorlar. Türlü garip oyunu bulup Bade'yi katılıncaya kadar güldürmek eşimin en usta olduğu şeylerden biri. Ben sadece ihtiyaç molalarında devreye giriyorum. Bade acıktığında, tuvalet ve banyo rutinlerinde, kan şekeri ölçümlerinde ve uyku saatlerinde. Açıkçası birazcık kendi kendime kalmayı özlemişim. Kahvemi yapıp bir film izlemeyi. Gün içinde birazcık uzanıp kestirmeyi...Bu anlar fazla sürmese bile güzeller. Çünkü bu kadar enerjik olunca süper ikili çok acıkıyor haliyle. Ben de mutfaktan zar zor çıkabiliyorum. Dün Badişkomuz için bugün kahvaltıda yiyebileceği bir kek pişirdim. Gerçekten olağanüstü oldu. Voila!



İçindekiler:
- 2 yumurta
- 2 küçük boy yerli muz
- 75 gr hindistan cevizi
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 2 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi
Yapılışı:
Yumurtaları tereyağ, pekmez ve karbonatla çırpın. Muz ve hindistan cevizini ekleyip püre oluncaya dek rondodan geçirin. Karışımı yağlanmış kalıbın yarısından biraz fazla olacak şekilde içine dökün. Kalan karışıma kakaoyu ekleyin ve iyice karıştırın. Kalıba bu hamuru da ekleyin. Bir çatal yardımıyla sarı ve kahverengi hamuru hafifçe döndürerek birbirine karıştırın. 180C önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirin. Benim ölçülerimle resimdeki kekten 2 adet çıktı.


It's our 3rd day home because of the snow storm. My dearest Bade is enjoying her daddy while he's still home and won't leave his side. Burak is even more enthusiastic. The amazing couple keep inventing stuff and go mad around the house all day long. My husband is really good at inventing weird games and making Bade laugh hysterically. I only intervene during breaks. When Bade is hungry, when she needs to go to toilet or take a bath, when her blood sugar needs to be checked and during her bedtime. To be honest, I've missed having some time for myself. Making myself a coffee and watching a movie. Having a snooze during the day...They feel great even though they don't last long. Cause the amazing couple keep getting hungry after spending so much energy. And I can barely get out of kitchen. Yesterday, I baked a cake for Bade so she can have it today on her breakfast. Turned out to be great. Voila!


Ingredients:
- 2 eggs
- 2 small baby bananas
- 75 gr shredded coconut
- 1 tblspn cacao
- 1 tspn baking soda
- 1 tblspn butter
- 2 tspns carob molasses
Instructions:
Mix eggs with molasses, butter and baking soda. Add bananas and coconuts and blend until smooth. Pour the mixture into a greased mold so that it fills a little more than the mold's half. Add cacao to the rest of the mixture and stir well. Add it on top of the mixture in the mold. Use a fork to twist the mixture and carefully blend yellow and brown mixtures. Bake for 25-30 minutes in a pre-heated oven. This recipe makes 2 of the cake in the picture.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder