29 Mart 2015 Pazar

Kupta Kolay Limonlu Cheesecake / Easy Lemon Cheesecake Cup


Şimdi bir cheesecake yapmaya çalıştığınızı farzedin. Marketten alacağınız bisküvilerden bol yağlı bir taban hazırlamanız lazım. Sonra rafine şekeri ve bir sürü malzemeyi çırpıp fırında uzun  bir süre pişireceksiniz. Pişince de buzdolabında en az 5-6 saat bekletme faslı var. Zahmetli, çok ama çok lezzetli. Ama bir de şu yönden bakalım, o kadar uğraşıp elde ettiğiniz cheesecake aslında size yaramıyor. Bu tür beslenme uzun vadede kilo aldırıyor, içindeki rafine şeker ve kim bilir hangi katkı maddelerini içeren ürünler yavaş yavaş sağlığınızı bozuyor. Her gün cheesecake mi yenir diye sorabilirsiniz.

Elbette hayır, ama ben arkasındaki yeme alışkanlığından bahsediyorum. Hem aynı tadı doğal malzemelerle yakalamanız mümkünken, neden kendinizi ve ailenizi zehirleyesiniz ki ? Cheesecake sevenler için işte limonlu cheesecake'in gerçek gıdalarla yapılmış doğal ve kolay versiyonu...
İçindekiler:

Taban ve Üzeri için
1 avuç badem
1 avuç fındık
1 tatlı kaşığı erimiş tereyağı
1/2 tatlı kaşığı tarçın
Kreması için
1 muz
1 su bardağı yumuşak tuzsuz yağlı inek peyniri
1 çimdik limon kabuğu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı bal (tercihe bağlı)
Yapılışı:
Fındık, badem, tereyağı ve tarçını mutfak robotunda kırıntı haline getirin. Yarısını kupların tabanına paylaştırın. Krema malzemelerini mutfak robotunda püre haline getirin. Kuplara paylaştırın. Kalan kırıntılarla kupların üzerini süsleyin. Buzdolabında soğutup servis edin. Bu tariften 3 adet kup çıkıyor.


Now let's assume you are baking a cheesecake. You will have to prepare a full fat base with the biscuits you will buy from the store. Then you will mix refined sugar and lots of other ingredients and bake in the oven for a long time. Then there is the at least 5-6 hours waiting part. Exhausting, and very, very delicious. But let's look at it from this point of view: that cheesecake you've been trying so hard to bake is no good for you. This kind of diet makes you gain weight in long term, those additives and refined sugar inside will ruin your health gradually. You may say you do not eat cheesecake everyday. Of course not, but I am talking about the nutritional behaviour behind it. And also why would you want to poison your family if you are able to catch the same taste with natural ingredients ? An easy and natural version of lemon cheesecake made with real food for cheesecake lovers...


Ingredients:
For the base and topping
A handful of almonds
A handful of hazelnuts
1 tspn melted butter
1/2 tspn cinnamon
For the cream
1 banana
1 cup soft full fat unsalted cow cheese 
1 pinch lemon zest
1 tspn lemon juice
1 tblspn honey (optional)
Instructions:
Pulse almonds, hazelnuts, butter and cinnamon into crumbles in a food processor. Split the half evenly to your cups. Puree cream ingredients in your food processor. Split evenly to your cups. Decorate your cups with the remaining crumbles. Cool in the fridge and serve. This recipe makes 3 cups.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder