4 Mart 2015 Çarşamba

Oopsie Ekmeği / Oopsie Bread

Sevgili Arife Akgül Hanım bu tarifi paylaştığında çok sevindim. Acıktığında çocuklarına bir tost yapıverenler biz minik diyabetli annelerini, bir dilim ekmek daha diye tutturmasın diye çocuklarının gözünün içine bakanların sıkıntısını anlayamazlar. Bu yüzden bu tarif için Arife Hanım'a tekrar çok teşekkür ediyorum. 
Benim kızım ne zamandır tost isteyip duruyordu. Ben buğdayın zararlarından haberdar olduğumdan günden beri ona kesinlikle yedirmiyorum. Ve en sonunda kızıma korkmadan, kan şekerini fırlatır diye çekinmeden rahat rahat tost yapmak öyle güzel bir duygu ki...

Küçücük bir çocuğa ekmeğin zararlı olduğunu, buğdayın kan şekeri üzerindeki etkisini anlatamazsınız. Oopsie ekmeği basitliği ve tost yapımına bu kadar uygun olması ile sorunlarımı çözdü diyebilirim. Bu ekmeğin yapımı gerçekten basit. Ancak dikkat edilmesi gereken noktalar var. Eğer dikkat etmezseniz ekmekler tıpkı patlayan bir balon misali sönüyor. Başıma gelmedi diyemem. Bu ekmeğin merenge özgü hafif bir kıtırlığı olması gerekiyor. Tadı da zaten merengi andırıyor. Elbette tuzlu olanını.
İçindekiler :
- 3 yumurta
- 1 çay kaşığı kaya/himalaya tuzu
- 100 gr ev yapımı krem peynir (ev yapımı lor peyniri ve tereyağını mutfak robotundan geçirerek yapabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı tepeleme karbonat veya krem tartar
Yapılışı:
Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. İlk olarak akları karbonat ve tuz ile birlikte çok katı bir köpük olana kadar çırpın. Sonra yumurta sarılarını krem peynirle birlikte güzelce karışana dek çırpın. Yumurta sarılarının üzerine katılaşmış yumurta akı köpüğünü tahta kaşık yardımı ile ekleyin ve çok hafifçe karıştırın ki beyaz köpükler sönmesin ve karışım sulu bir görünüm almasın. Pişirme kağıdı serdiğiniz geniş bir tepsiye karışımı bir kepçe yardımıyla 6 büyük hamburger ekmeği boyutunda dökün. Önceden ısıtılmış 150 C fırında üzeri altın rengini alana dek pişirin. Kesinlikle fırının kapağını açmayın. Ekmekler iyice kızardığında fırından çıkarın, ve iyice soğumadan tepsiden almayın. Afiyet olsun!


When dear Mrs Arife Akgul shared this recipe it made me so happy. Those who can quickly prepare a toast when their children are hungry cannot understand the stress of mothers of little diabetics, those who carefully eye their children praying they won't ask for an another slice of bread. That's why I once again thank Mrs Arife.
My daughter has been asking for a toast for sometime. I make sure she doesn't eat any wheat products since I found out how harmful it is. And finally, it is such a nice feeling to be able to make her a toast without being scared her blood sugar would go crazy...
You cannot tell a small child that bread is dangerous, or the effect of wheat on blood sugar. I can safely say Oopsie bread solved my problems with its simplicity and suitability for toasting. It really is simple to make. But there are points you have to be careful about. If you don't, they will puff out like a balloon. I cannot say it didn't happen to me. This bread should have that slight crunchy texture like a meringue. Its taste also is similar to meringue. A salty one of course.
Ingredients:
- 3 eggs
- 1 tspn rock/himalayan salt
- 100 gr homemade cream cheese (make it by blending homemade cottage cheese and butter well in a food processor)
- 1 tspn full baking soda/cream tartare
Instructions:
Separate the eggs. Mix egg whites with baking soda and salt until they become a very thick foam. Mix the yellows with cream cheese. Add the whites on top of yellows with a wooden spoon and stir very slightly so that the foam doesn't puff out and the mixture doesn't become watery. Pour the mixture with a scoop on a parchment paper covered baking sheet around the size of 6 big hamburger buns. Bake in a pre-heated 150C oven until they turn golden brown. Do not open the lid of the oven until then. When the breads are completely baked, take out the tray and do not remove until all are completely cool. Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder