27 Mart 2015 Cuma

Pancar Turşusu / Beetroot Pickles

Pancarlı tariflere devam. İşte en sevdiğim...Pancar turşusu...evrensel bir tarif...yapması çok ama çok kolay. Benim için çok özel bir yeri de vardır. Bade'ye hamileyken çektiğim korkunç mide bulantıları sırasında pancar turşusu suyuna aşerdiğimi çok iyi anımsıyorum. Gece mide yanmalarıyla uyanır, buzdolabına koşar ve pancar turşusu kavanozunu kafaya dikerdim.


İçindeki pancarlar suyunu bitirdiğim için kuruyup kalırlardı - ama ne yapayım midemin yanmasını bir tek pancar turşusu suyu geçiriyordu işte...İşte o günleri anımsadığımdan mıdır nedir, pancar turşusu yapmak bana çok eğlenceli geldi. 
İçindekiler :
6 adet orta boy pancar
1,5 litre içme suyu
6 diş sarımsak  (sarımsak tadını fazla sevmiyorsanız daha az kullanabilirsiniz)
1/4 su bardağı ev yapımı elma sirkesi
1 çorba kaşığı kaya tuzu
1/2 limonun suyu

Yapılışı:
Pancarların kabuğunu soyun, yıkayın ve küçük küçük doğrayın. İçme suyunu kaynatın ve pancarları 15 - 20 dakika pişirin. Soğutun. Sarımsak, sirke, tuz ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Cam bir kavanoza doldurun. Turşunuz hazır, ancak lezzetlenmesi için en az 2-3 gün beklemenizi tavsiye ederim.


Let's continue with beetroot recipes...Here's my favourite...Beetroot pickles...Universal recipe...They are very easy to make. They also have a special place for me. I remember craving for beetroot pickle juice during my pregnancy to Bade because of my horrible nausea. I used to wake up during the night with horrible stomach burn, run to the fridge, drink up all the juice inside the beetroot pickle jar. The beetroots would go all dry because I would drain all up - but what could I've done, only the juice would soothe my burning stomach...I don't know if because they reminded me of those days, making beetroot pickles was so much fun!

Ingredients:
6 medium beetroots
1,5 lt drinking water
6 cloves of garlic (or less if you don't like garlic taste)
1/4 cup homemade apple vinegar
1 tblspn rock salt
1/2 lemon's juice
Instructions:
Peel the beetroots, wash and cut into small parts. Boil inside drinking water for 15-20 minutes. Cool it.Add vinegar, salt, garlic, lemon juice and stir. Pour it inside a glass jar. Your pickles are ready but I suggest you wait for at least 2-3 days for them to taste better.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder