20 Nisan 2015 Pazartesi

İyi ki Doğdun Sıla / Happy Birthday Sıla

Bugün benim doğum günüm ve sanırım hiç bir doğum günümde bu kadar mutlu olmamıştım. Eski doğum günlerimin detaylarını pek iyi hatırlamam. Çoğu silik hatıralar. Küçücüğüm, üzerimde açık mavi kadife bir elbise, başımın tepesinde korkunç bir fiyonk var. Bir sürü hatırlamadığım çocuk... Benim mumlarımı üflemeye çalışan bebek kuzenime attığım kıskanç bakışlar fotoğraflara yansımış...Başka bir doğum günü, ilkokuldayım bu sefer. Annem sınıfıma pasta ve bir Barbie bebekle geliyor. Öğretmenimiz tahtaya tebeşirle "İyi ki doğdun Sıla" yazıyor...Başka bir doğum günü ve çocukluk aşkım bana utana sıkıla ucunda kırmızı bir gül olan bir kolye hediye ediyor... Ortaokulda ailecek kutladığımız başka bir doğum günüm... Pastanın başında ailecek resim için poz veriyoruz.
Hepimiz gülümsüyoruz ama anneannem en sert tavrını takınıyor, adeta savaş alanında bir askermiş gibi ciddi bir poz veriyor. En komiği ise lisedeki bir doğum günüm. Kendi hazırladığımız fotokopi doğum günü davetiyesini, bütün ciddiyetimle çılgınca hayran olduğumuz Duman grubunun üyelerinden birinin eline tutuşturuyorum.Kahkahalar atarak kaçıyoruz sonra. Elbette doğum günüme gelmiyorlar. Başka bir doğum günü anısı, o zamanki nişanlım, şimdiki eşimle pikniğe gidiyoruz. Daha mutlu bir gün geçirmediğimi düşündüğümü anımsıyorum. 
Ta ki bugüne kadar. Henüz öğlen. Dün ile bugün arasındaki tek fark parlayan güneş ve facebook duvarımdaki doğum günü kutlamaları. Peki neden mi bu kadar mutluyum ? Çünkü her şeyin yerli yerine oturmaya başladığı öyle bir yerdeyim ki...Hani hep o klasik şarkı söylenir ya pasta gelirken "iyi ki dooğğdduuuun!" diye. Bu sabah doğum günüm, ortada pasta falan da yok, ama diyorum ki kendi kendime, iyi ki doğmuşum! İyi ki doğmuşum.

Today is my birthday and I've never been happier in any of my birthdays. I don't recall many details about my previous ones. Most of them are fading memories. Like I'm small and wearing a blue velvet dress, with a horrible bow on top of my head. Lots of kids around, which I don't even remember...My jealous looks to my baby cousin who is trying to blow off my candles are captured on the camera,..Another birthday and I'm in elementary school. My mom has come to my class with a cake and a barbie doll. Our teacher writes down "Happy Birthday Sıla" on the board with a chalk...Another birthday and my childhood crush gives me a pendant with a red rose hanging on it, blushing...Another birthday, this time I'm in middle school, we all pose as a family for a picture and smile, but my grandmother gives the camera her most stern look, as serious as a soldier from a battlefield. The most hilarious one is from high school. I hand out a self made copy of a birthday invitation to one of the members of a very popular rock band Duman. Then we run off laughing. Of course they don't show up. and another birthday memory, my then-fiancé, now husband and I go to a picnic. I remember thinking about "This is the happiest day ever.".
Until today. Its only noon. The only difference between today and yesterday is the shining sun and the birthday notes on my facebook wall. And why am I so happy ? Because I am at such a place, everything fits together...You know they always say that familiar song while they bring the cake: "Haaappy birthday tooo youuu!"? Today is my birthday and there is no cake around, but I keep telling myself, happy birthday to me! Happy birthday to me.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder