7 Nisan 2015 Salı

Prenses Kokobar / Princess Cocobars



Her şey, ama her şey senin için. Seni sen yapan herşeyi, minicik ellerinin, minicik ayaklarının, kıvır kıvır saçlarının, bilmiş sözlerinin, koca gözlerinin, upuzun kirpiklerinin, gizli saklı yaptığın minik yaramazlıklarının tamamını bu kadar çok sevdiğim için. Kıkır kıkır gülmen için. Yorgun olduğumu söylediğimde bu kadar içtenlikle üzülüp ağlamaya başladığın için. Görmüyor muyum zannediyorsun ? Renkli şekerlerin, üzerinde türlü türlü hayvanların, içinde oyuncakların olduğu o zalim abur cuburların sana ne kadar çekici geldiğini görmeyecek kadar yetişkin olduğumu mu düşünüyorsun ?
Görüyorum, hissediyorum. Ben senin annenim ve bir yetişkinim evet, ama senin sayende ben de küçük bir çocuğum. Seni, sana dair herşeyi o kadar yoğun yaşıyorum ki bir çocuk olmamak elimde değil. Her şey, ama her şey senin için. Senin hiç bir şeyden mahrum kalmaman için. Bu arada sağlığını kaybetmemen için. Dünya üzerindeki en mutlu çocuk olman için. 

Çünkü ben, senin sayende, Dünya üzerindeki en mutlu anneyim.


Bu tarifin lila ve pembe arasında bir türlü karar veremeyen kızımın favorisi olduğundan bahsetmeme gerek yok sanırım. Bu kokobarın adını da o koydu. Görünümü çok hoş ve doğum günleri gibi etkinlikler için de göz alıcı ve sağlıklı bir tatlı alternatifi . Bir dahaki sefere renkte değişiklik yapıp yeşil renk için ıspanak ve turuncu renk için havuç suyu kullanmayı düşünüyorum. Mor lahana suyunu ısıtarak ve içine karbonat ekleyerek  ise mavi renk elde etmek mümkün. Gıda boyasının en güzelini Doğa bize sunuyor. Bal konusu ise maalesef hassas, hakiki bal bulmak çok ama çok zor olduğu için bu konuya çok dikkat etmenizi öneririm. Marketlerdekin neredeyse tamamı şekerle, glukozla yapay beslenen arıların katkı maddesi dolu ve işlem görmüş balları.
İçindekiler: (9 adet kokobar için)
Pembe kokobar için
3/4 su bardağı (50 gr) rende hindistan cevizi
2 çorba kaşığı kaymak
1 tatlı kaşığı bal
1 çorba kaşığı kırmızı pancarın suyu
1 tatlı kaşığı çiğ, ince rendelenmiş kırmızı pancar
Lila kokobar için
3/4 su bardağı (50 gr) rende hindistan cevizi
2 çorba kaşığı kaymak
1 tatlı kaşığı bal
1 çorba kaşığı mor lahana suyu
Yapılışı:
Küçük bir kırmızı pancarı soyup incecik rendeleyin. Elinizle suyunu sıkın ve bir kenara ayırın. Mutfak robotunuzda hindistan cevizi, kaymak, bal, kırmızı pancar rendesi ve suyunu iyice karıştırın. Dikdörtgen şekilli bir kalıba bastırıp buzdolabına koyun. Küçük bir mor lahanadan 1 çorba kaşığı su elde edecek kadar rendeleyin. Suyunu sıkın. Mutfak robotunuzda hindistan cevizi, kaymak ve bal ile birlikte iyice karıştırın. Dolapta bekleyen pembe kokobarı çıkarıp üzerine yayın ve iyice bastırın. Tekrar dolaba koyun. En az bir saat dolapta bekletin. Dilimleyin, servis edin.


Everything, it's all for you. For I love your small hands and small feet and your curly, curly hair and your know-it-all sentences and your long, long lashes,  and your little secret mischiefs and everything that makes you, you.  For you to giggle out loud. Because you cried this sincerely when I told you I was tired. Do you think I do not see ?Do you think I am that adult to not see how those colorful candies, those cruel junk foods with animals on top and toys inside look so attractive to you ? I do see, I do feel. I am your mother and I am an adult, yes, but I am a small child as well, thanks to you. I live you and everything about you so intensely, I cannot help but not being a child. Everything, it's all for you. For you to not to be deprived of a thing. And for you to not lose your health during. For you to be the happiest child on Earth.

Because I am, thanks to you, the happiest Mom on Earth.


I guess I do not have to mention this recipe is a favourite of my daughter who cannot decide between colors pink and lilac. She named this cocobar. They look so nice and are such a good and healthy dessert alternative for events like birthdays. Next time I think I'll make a change and use spinach juice for green color and carrot juice for orange color. You can get the color blue by boiling purple cabbage juice and adding baking soda in it. Nature gives us the best food colorings. The honey matter is quite delicate, I suggest you pay extra attention as it's really hard to find real honey. Most of the honey in the stores are processed and additive filled products of bees artificially fed with glucose and sugar.
Ingredients: (This recipe makes 9)
For the pink cocobar
3/4 cup shredded coconut
2 tblspns double cream
1 tspn honey
1 tblspn red beetroot juice
1 tspn raw finely shredded red beetroot
For the lilac cocobar
3/4 cup shredded coconut
2 tblspns double cream
1 tspn honey
1 tblspn purple cabbage juice


Instructions:
Peel and finely grate a small red beetroot. Squeeze its juice with your hands and set aside. Pulse coconut, double cream, honey, beetroot and juice in your food processor until they blend well. Press firmly on a rectangular mold, place in the fridge. Grate finely some purple cabbage so that you get 1 tblspn juice. Squeeze and set aside. Place it on your food processor with coconut, double cream, honey and pulse. Remove the pink cocobar, spread the lilac on top of it and place back in the fridge. Cool for at least 1 hour. Slice, serve.