3 Mayıs 2015 Pazar

Unsuz Peynir Cipsi / Flourless Cheese Chips


Bu tarif Pinterest'ten, ve artık anonim olmuş diyebiliriz. Elbette ben tarifi değiştirip çeşnilendirdim. Erimiş peyniri sarımsaksız düşünemediğim için bir saniye bile düşünmeden ekledim. Haşhaş ve chia tohumları hoş bir ilave oldu. Eklemeseniz de olur açıkçası. Dilerseniz sevdiğiniz başka baharatları da ekleyip kendi cipsinizi yaratabilirsiniz. En güzel yanı da içinde bin bir çeşit katkı maddesi olmaması elbette. Bade bu cipsi çok ama çok beğendi, ancak dip sosa batırmak istemedi. Dip sosum da elbette ev yapımı. Yoğurt, biraz ev yapımı mayonez, sirke, köri, nane ve fesleğenden ibaret. 

İçindekiler:
1 su bardağı ince rendelenmiş dil peyniri(diğer eriyen peynir çeşitleri ile de denenebilir)
2 küçük diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı mavi haşhaş tohumu
1/2 çay kaşığı chia tohumu (isteğe bağlı)
1 çimdik kaya tuzu

Yapılışı:
Tüm malzemeleri tahta bir kaşıkla birbirine karıştırın. Fırın tepsinize pişirme kağıdı serin. Her bir seferde bir tatlı kaşığı kadar karışımı 2 cm aralıklar bırakarak sırayla tepsiye dizin. Üzerine hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180C fırında iyice kızarıp kahverengi olana dek pişirin. Ne kadar kahverengi olursa o kadar kıtır kıtır oluyorlar ama yakmamaya da çok dikkat edin. Fırından alıp ılınmasını bekleyin ve dilerseniz herhangi bir dip sosla birlikte afiyetle tüketin.


This recipe is from Pinterest, and it's kind of anonymous. Of course I have altered the originals and spiced the chips up. I have also added garlic without even thinking as I think cheese and garlic are inseparable. Poppy and chia seeds were also a nice addition.You could skip it if you like though. And you can also add the spices you like and create your own chips. The best part is that there are no additives inside. Bade loved these chips but she didn't want to dip them in the sauce. My dip sauce is also homemade. Made entirely out of yogurt, some homemade mayo, curry spice, vinegar, mint and basil.
Ingredients:
1 cup finely shredded dil/mozzarella cheese(or any other you like)
2 small cloves of garlic
1/4 tspn sweet red pepper powder
1/4 tspn blue poppy seeds
1/4 tspn chia seeds (optional)
1 pinch of rock salt
Instructions:
Blend all with a wooden spoon. Place a baking sheet on your oven tray. Place 1 tspn at a time on your tray and leave 2 cm space between each. Press gently. Bake until golden brown in a pre-heated 180C oven. The more brown they are the crunchier they get.. but make sure not to get them burnt. Remove from the oven, let it cool a little and enjoy preferably with a dip sauce of your choice.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder