14 Haziran 2015 Pazar

Avokadolu Naneli Kefir / Avocado and Mint Kefir


Pazar gününüz bu kadar sıcak geçiyorsa ve evde yeni yapılmış mis gibi kefir, balkonunuzda/bahçenizde ise kendi yetiştirdiğiniz naneler var ise bu tarifi denemek kaçınılmaz. Sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen herkesin sağlıklı yağları tüketmesi gerektiğini artık herkes yavaş yavaş öğreniyor. Yağlardan korktuğumuz ve kolesterolün tehlikeli olduğunu sandığımız dönem artık geride kalıyor. Bu içecek sağlıklı olmak için kendini sabahları bir kaşık zeytinyağı içmeye zorlayan, avokado alıp onunla ne yapacağını bilemeyen, kefir mayalayıp tadını fazla beğenmeyenlere gelsin. 

İçindekiler:
1 litre ev yapımı kefir 
1 avuç taze nane yaprağı
3-4 çorba kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı (dilerseniz zeytinyağını sonradan da ekleyebilirsiniz)
1 avokado
1 çay kaşığı kaya tuzu
Yapılışı:
Tüm malzemeleri geniş bir kapta el blender'ı yardımı ile pürüzsüz kıvama getirin. Soğuk tüketin. Buz veya taze fesleğen yaprağı da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!


If you are having a Sunday this hot and have freshly made kefir at home and homegrown mint in your balcony or yard, then this recipe is unavoidable. Everyone is slowly learning that we need to consume healthy fats to have a healthy life. The times when we feared fat and thought cholesterol was dangerous are now behind. This drink is for people who try to be healthy and force themselves to swallow a spoonful of olive oil in the morning, who buy avocados and don't know what to do with them, and for those who make kefir and do not like the taste very much.
Ingredients:
1 lt homemade kefir
A handful of fresh mint leaves
3-4 tblspns cold pressed olive oil (If you wish feel free to add it later)
1 avocado
1/2 tspn rock salt
Instructions:
Blend all ingredients in a large container into a smooth texture. Drink cold. You can add ice or fresh basil leaves. Enjoy!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder