13 Haziran 2015 Cumartesi

Tarçınlı Muffin Çörek / Cinnamon Muffin Buns


Dün parkta kızım kendinden 3-4 yaş büyük bir kızın elinde renkli bir top gördü. Sonra kıza yaklaştı ve "Ben de seninle oynayabilir miyim?" diye sordu. Kız ona küçümseyici bir bakış attı ve "Hayır!" dedi. Bade'nin hemen kaşları çatıldı, dudakları titredi ve gözlerinden yaşlar akmaya başladı. Hiç böyle bir yanıt beklememişti çünkü o asla kimseye böyle bir yanıt vermezdi. Kızın elbette umurunda bile değildi. Yürüdü gitti. Bade'de bir anda boşalan salıncağı görüp kızı unuttu ve neşeyle koşmaya başladı. Ama benim kalbimin ortasına ağır bir taş koydular sanki. Düşündüm. Neden bazı çocukların bu kadar acımasız olduğunu düşündüm. Sonra da Bade'yi salıncakta sallarken kızımın kalbini kıran küçük kızın annesine güneş gözlüklerimin arkasından bir göz attım.


Anne çimenlere oturmuş ay çekirdeği yiyordu, ve çimenler ay çekirdeği çöpleri ile kaplanmıştı. Bir süre sonra avazı çıktığı kadar kızına (tek başına bisiklete binen ve elbette bisikletten düşüp ağlamaya başlayan) yaklaşık bir buçuk yaşlarındaki küçük erkek kardeşine bakmasını, yoksa onu geberteceğini haykırdı. Küçük kıza olan hislerim bir anda acımaya dönüştü. Küçük zalim kızın önündeki tek rol modeli elbette annesiydi. Annesini ise izlemek bile başlı başına bir zulümdü. O an Bade'ye sinirli davrandığım her bir an için pişmanlık, ama en azından böyle bir kadın olmadığım için de garip bir rahatlama hissettim. 
Çimenlerdeki ay çekirdekleri beni motive mi etti ne...İşte ay çekirdekli, değişik bir tarif. 
İçindekiler: (3 büyük çörek için)
1 su bardağı iç ay çekirdeği
2 yumurta
1 tepeleme çorba kaşığı tarçın
1 tepeleme çorba kaşığı çekilmiş keten tohumu
1 tepeleme çorba kaşığı mavi haşhaş tohumu
1 çorba kaşığı ev yapımı elma sirkesi
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
1 çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi
Yapılışı:
Yumurtaları çırpın, haşhaş tohumu dışındaki malzemelerin tamamını ekleyin ve yapışkan bir hamur haline gelene dek mutfak robotundan geçirin. Haşhaş tohumlarını ekleyin, kaşıkla karıştırın, hamuru muffin kalıplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 170 C fırında 30 dk pişirin.


Yesterday at the playground Bade saw a girl 3-4 years older than her with a fancy ball. Then she approached her and asked if she could play with her. The girl gave a killing look and said a big no. Bade's brows were furrowed, her lips trembled and tears started flowing. She di not expect such an answer because that was something she would never do to anyone. The girl did not seem to care. She walked away. And then Bade saw an empty swing and forgot about her, started to run cheerily. But there was one hard rock on top of my heart. I thought about it. I thought about why some kids are this cruel. Then, while I helped Bade swing I started to watch the mother of the girl behind my sunglasses. The mother sat in the grass, eating sunflower seeds. The grass was covered with her garbage. After a while she started to scream at her daughter, told her to look after her little brother(who was around 1,5 years old who tried to ride a bike and of course fell from it) or else she would murder her. My feelings for the little girl immediately turned to pity. The cruel little girl's role model was of course her mother. And it was an agony to simply watch her. In that moment I felt guilty for every single time I scolded Bade and felt strangely relieved that I was at least not even close to that woman.


Perhaps those sunflower seeds motivated me...Here is a sunflower recipe.
Ingredients:(For 3 big buns)
1 cup sunflower seeds
2 eggs
1 heaping tblspn cinnamon
1 heaping tblspn powdered flax seed
1 heaping tblspn blue poppy seeds
1 tblspn homemade apple vinegar
1 tspn baking soda
1 tblspn carob molasses
Instructions:
Mix the eggs. Add all ingredients but the poppy seeds and blend them in your food processor until a smoth and sticky batter forms. Add poppy seeds, blend with a spoon and pour the batter in muffin molds. Bake for 30 minutes in a pre-heated 170 C oven.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder