20 Haziran 2015 Cumartesi

Vanilyalı Fındık Sütü / Vanilla Hazelnut Milk


Bugün evde telaş var. Eşim 10 gündür yurtdışındaydı ve yarın eve geliyor. On gündür doğru düzgün temizlik bile yapmadığım için tabii önce o işi hallettim. Adam "Ay ne pasaklı kadın, ev de kümese dönmüş" diye düşünmesin. Bu bölümü kimse pek okumadığı, çoğunluk yazının içindekiler kısmına baktığı için bu üşengeçliğimi rahatlıkla itiraf edebilirim. İyi ki camlarımı sildirmişim.

Yorgunluktan öldüm bittim.
Bu arada eşim güllaç istedi, eh elimiz mahkum tabii, onu da yaptık. Sonra gözüm dolaptaki fındıklara ilişti. Ne zamandır fındık sütü yapmıyordum zaten. Eh fındıkların posasından da güzel bir trüf çikolata yaparım. Merak edenler için bonus tarif :  fındık posasının suyu iyice sıkılır, 5-6 adet hurmanın püresi, 1/2 avokado, 1/2 su bardağı hindistan cevizi, 1 paket(25 gr)  kakao ile birlikte rondodan geçirilir. Top top şekil verilip yine kakaonun içinde yuvarlanır ve sertleşmesi için buzdolabına kaldırılır. Enfes olur, enfes. 
Son olarak, fındık sütünü kahve ve azıcık ev yapımı dondurmayla karıştırıp buzla servis edin, inanın Starbucks kahvelerinden güzel oluyor. Alın işte bu da başka bir bonus tarif oldu. Umarım bu bölümü atlamayan okuyucularım mutlu olmuşlardır. Sevgiler hepinize, ve iyi haftasonları! 


İçindekiler :
1 su bardağı çiğ fındık
1/2 litre kaynar su
2 damla vanilya özütü
Tatlandırmak için bal/tarçın (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Fındıkları, üzerini geçecek kadar içme suyunda bir gece bekletin. Süzün. Fındıkları geniş ve uzun bir mikser kabına alın. Üzerlerine 1/2 litre kaynar suyu dökün. El blenderı yardımı ile 4-5 dakika boyunca, tüm fındıklar parçalanıp un gibi olana dek çırpın. Sütünüzü ince bir tülbent geçirilmiş süzgeçten süzün. İçine vanilya ve dilerseniz bal/tarçın ekleyin. Sıcak veya soğuk tüketebilirsiniz.



Such a commotion at home today. My hubby was out of country for 10 days and now he's coming back home tomorrow. First I took care of the cleaning as I haven't been doing any for the past 10 days. So that the man doesn't think of me as unclean and see that the house is as clean as a chicken coop. I can easily admit this laziness of mine, as no one reads this part very much: most just skip and simply look at the ingredients part. Well, at least I'm happy I got the windows cleaned. I'm so tired.
By the way my hubby asked for gullac dessert and I had no choice but to make one. Then I saw the hazelnuts in the closet. I haven't been making hazelnut milk for a long time. And I thought about making a nice truffle chocolate out of the remains. For those who wonder, here's a bonus recipe : drain the water from the strained hazelnuts, then blend with 5-6 date puree, 1/2 avocado, 1/2 cup shredded coconut and 25 gr cocoa. Shape like balls and roll inside cocoa once more. Then put in the fridge to firm them up. They turn out to be delicious.
Lastly, I suggest you mix hazelnut milk with some homemade ice cream and coffee and serve with ice, believe me it tastes better than any Starbucks drink. Now that's a bonus recipe as well. I hope the readers who do not skip this part are happy. Sending love to you all, and have a great weekend!


Ingredients:
1 cup of raw hazelnut kernels
1/2 boiled hot water
2 drops of vanilla extract
Honey/cinnamon to sweeten up
Instructions:
Soak hazelnuts overnight. Drain. Place hazelnuts inside a large, long mixer container. Add the water. Pulse for 4-5 minutes until all hazelnuts turn to flour. Strain through a cheesecloth placed over a strainer. Add vanilla and honey/cinnamon.You can serve cold or warm.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder