29 Haziran 2015 Pazartesi

Yerfıstığı Ezmeli Kolay Dondurma / Easy Peanut Butter Ice Cream

Geçen gece eşim bir dondurma markasının beyaz çikolata kaplı dondurmasını almış. Eskiden en favorim olan dondurma. Eh dayanamadım, bir ısırık aldım ve...inanamadım. Damak tadım mı değişti bilinmez, dondurmanın tadı bana inanılmaz kötü geldi. Sanki en sevdiğim parfümün kötü bir taklidini koklamışım gibi bir aroma, boğazımı yakan aşırı şekerli bir tat ve de yapay bir vanilya tadı...Gerçek gıda tüketmeye alıştığınızda maalesef önceden alıştığınız çoğu gıdanın tadı size farklı gelmeye başlıyor. Ama işin en vahim tarafı bu dondurmaların bu kadar kolay ulaşılabilir ve ucuz olması. Maalesef refah içinde yaşayan bir halk değiliz, orta ve altı gelir düzeyine sahip olan insanlar için pazar, market, kasap, kuru yemişçi fiyatları ateş pahası ve insanların çoğu çok ucuz gıdaları tercih ediyor. Daha doğrusu etmek zorunda kalıyor.
Bu da gıda terörüne en uygun halklardan yapıyor bizi... Sanki kökümüzü kurutmaya çalışıyorlar da bu işe çocuklarımızdan başlıyorlar gibi geliyor bana. Çevrenizde, ailenizde herhangi bir rahatsızlığı olan ne kadar çok çocuk olduğu sizin de dikkatinizi çekiyor mu son zamanlarda?  


Klasik muz dondurmalarıma yaptığım en son ekleme yer fıstıklı çeşidi. Yer fıstığına hali hazırda bayıldığımız için ailecek çok beğendik. Bu dondurmanın ayrıca çocuklar için ne kadar faydalı olduğundan bahsetmeme gerek yok sanırım.
İçindekiler:
1 su bardağı yer fıstığı ezmesi (tarifi burada)
2 büyük muz
1 çorba kaşığı kefir veya yoğurt veya kaymak
2-3 damla vanilya özütü(tercihe bağlı)
Yapılışı:
Muzları ince ince dilimleyip buzlukta 2 saat bekletin. Çıkartın, yer fıstığı ezmesi ve kefir ile birlikte robottan geçirin. Püre kıvamını alınca derin, tercihen dikdörtgen bir kalıba koyup buzluğa yerleştirin. Bir saat bekletin. Dondurma kaşığı yardımıyla dikdörtgen kalıptan top şekli verilmiş parçalar çıkartın, hemen servis edin.



The other day my husband bought a white chocolate covered ice cream of a you-know-which company. It used to be my favourite. So I could not resist and took a bite...and could not believe it. I do not know whether my taste has changed or not, it tasted so bad to me. It felt like smelling a very fake copy of my favourite perfume, with an artificial vanilla taste, an over sugary taste and a very bad aroma...When you get used to eating real food, every other thing you used to eat seems to taste different. The worst part about it is that these ice-creams are very easy to get and are very cheap. Unfortunately, we are not a rich country. Many people with middle and lower incomes find market prices very expensive and most prefer cheap food. Or are forced to prefer the cheap food. And this makes us very vulnerable to food terror. It feels like someone is trying to eradicate us all and has started the job with our kids. Are you becoming aware of how many children from your family or from your neighborhood are starting to have more and more diseases?
My latest addition to my classical banana ice creams is the peanut butter version. Since we love peanut butter as a family, we loved this one. I guess I do not have to mention how nourishing this ice cream is for the children.


Ingredients:
1 cup of peanut butter (recipe here)
2 large bananas
1 tblspn kefir or yogurt or clotted cream
2-3 drops of vanilla extract  (optional)
Instructions:
Slice bananas and keep in the freezer for 2 hours. Remove, put in your food processor with peanut butter & kefir and blend. Once the mixture looks like a puree, place in a preferably rectangular shaped deep container and place in the freezer. Keep there for 1 hour. Scoop out ball shaped pieces from the container  and serve immediately.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder