5 Temmuz 2015 Pazar

Dilim Dondurma / Ice Cream Slice

Takipçilerimden Canan Hanım bana bu tarifin linkini gönderdiğinde nasıl mutlu oldum anlatamam. Bu aralar süzme yoğurda zaten takmış durumdayım. Elbette ev yapımı süzme yoğurda. Süzme yoğurt yapmayı daha önce denemediyseniz söyleyeyim, tek ihtiyacınız olan bolca yoğurt ve sıkı bir tülbent. Tülbentin içine yoğurdu doldurun ve yüksek bir yere asarak tüm suyunu akıtmasını bekleyin.

Orijinal tarifte yoğurda ek olarak bol bol tahıl kullanılmış, biliyorsunuz tariflerimde un zaten hiç kullanmıyorum ama yulaf, yulaf kepeği gibi çok sağlıklıymış gibi cilalanarak piyasaya sürülen binek hayvanı yemlerini de mutfağa sokmamaya da kararlıyım. Oldukça gereksiz bir karbonhidrat yükü bence. Ve saf olmadığı için de muhtemelen gluten içeriyor. Onun yerine elbette ben de kendi yaptığım "crumble" ımı kullandım. Kıtır kıtır crumble'ım. Ama, crumble ile uğraşmak istemeyen minik meyve parçaları ve çiğ kuru yemiş kullanarak rahatlıkla bu tadı yakalayabilir. En güzel yanı da bu tatlının hem serinletici hem de renkli olması. Benim kızım dondurma dilimi dediği bu tatlıyı o kadar sevdi ki bu tatlının evimizin demirbaşlarından olacağı kesinleşti. Tekrar teşekkürler Canan Hanım!
Bana tarif göndermeniz, sağlıksız bir gıdanın sağlıklı versiyonunu nasıl yapabiliriz diye danışmanız o kadar hoşuma gidiyor ki. Bana güç veriyor, tüm ilham çarklarımı döndürüyor. Lütfen mesaj atmaktan, soru sormaktan, benimle iletişime girmekten çekinmeyin. Sevgilerimle...

İçindekiler:
Taban için
1 su bardağı süzme yoğurt
2 damla vanilya özütü
1 çorba kaşığı bal
Üzeri için
Ne isterseniz o!
Örneğin,
Ev yapımı çikolata (Tarifi burada)
Ev yapımı crumble (Tarifi burada)
Taze meyve parçacıkları (Ben kiraz koydum)
Kuru üzüm, kuru incir, kuru dut vs
Dilediğiniz fındık/fıstık
Yapılışı:
Taban malzemelerini karıştırın. 10x10 cm ebatlarında seramik veya cam bir kalıba döküp bir spatula ile üzerini düzleştirin. Üzerine dilediğiniz malzemeleri serpiştirin ve buzlukta 3 saat bekletin. Çıkartın, dikkatlice dilimleyin, hemen servis edin. Afiyet olsun.


When Mrs Canan sent me the link for this recipe, it made me very happy. I am already obsessed with strained yogurt these days anyway. Homemade, of course. If you have never made strained yogurt and are wondering how, all you will ever need is lots of yogurt and a tight cheesecloth. Just fill the yogurt inside the cheesecloth and hang it somewhere for its water to drain.
In the original recipe however, there are a lot of cereal, as you know I never use flour in my recipes and I am also very decided not to use oat or oat bran in my kitchen -which are actually horse food. Oat is a very unnecessary carb load. And probably contains gluten because its never pure. Instead I used my own "crumble". My crunchy crumble.  But if you wish to not use crumble, you can use fresh fruit bits and raw nuts instead. The best part is that this dessert is both colorful and refreshing. My daughter loved this dessert so much it will certainly be a regular! Thanks again Ms Canan!
I really like you sending me recipes and asking for advice on how you can healthify a recipe. It gives me strength, and makes my inspiration wheels turn. Please never hesitate to contact me, ask me a question and send me a message.
With all my love...
Ingredients:
For the base
1 cup of strained yogurt
2 drops of vanilla extract
1 tblspn honey
For the topping
Whatever you like!
For example
Homemade chocolate (recipe here)
Homemade crumble (recipe here)
Fresh fruit bits (I preferred cherries)
Dried raisins, dried figs, dried mulberries etc
Any nuts you like
Instructions:
Mix base ingredients. Pour the mixture in a 10x10 cm ceramic or glass container and flatten with a spatula. Sprinkle toppings and keep in the freezer for 3 hours. Remove, slice and serve immediately. Enjoy.

Kaynak/Resource: http://us.naturespath.com/recipe/crunchy-frozen-vanilla-bark

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder