1 Temmuz 2015 Çarşamba

Ev Yapımı Çikolata / Homemade Chocolate


Dışarıdan çikolata almaya hiç gerek kalmadı artık. Bu çikolata damla çikolata şeklinde yapılabilir, hatta rendelenebilir. Ben bıçakla minik parçacıklar halinde kesip granolaya bile katıyorum. Nasıl isterseniz. Bade sonuçtan memnun kaldı, benim için önemli olan da o.

İçindekiler: (6 adet tekerlek çikolata için)
60 gr katı kakao yağı (aktarlardan temin edebilirsiniz)
1 çorba kaşığı katı tereyağı
2 çorba kaşığı toz kakao
2 çorba kaşığı bal
2-3 damla vanilya özütü
2 çorba kaşığı toz badem/fındık/fıstık (tercihe bağlı)
Yapılışı:
Çok kısık ateşte kakao yağını eritin, kakao yağının yanmamasına veya çok kaynamaması gerekiyor. Aksi halde çikolatanızın tadı berbat olacaktır. Diğer malzemeleri de ekleyip seri bir şekilde karıştırın. Ateşi kapatın, karışımı bekletmeden silikon muffin kalıplarına paylaştırın. Buzdolabında en az yarım saat bekletin. Afiyet olsun.


There is no need for us to buy chocolate from a market. These chocolates can be shaped like chocolate chips, even be grated. I cut small pieces and even add them to granola. However you like them to be. Bade loved the result, and that's what matters to me.
Ingredients: (For 6 chocolate wheels)
60 gr solid cocoa butter
1 tblspn butter
2 tblspns cocoa powder
2 tblpsns honey
2-3 drops of vanilla extract
2 tblspns almond/hazelnut/peanut meal (optional)
Instructions:
Melt the cocoa oil in very low heat, make sure the oil is not burnt or too much boiled. Otherwise the taste of the chocolate will be spoiled. Add the remaining ingredients and stir quickly. Turn off the heat and split the mixture in silicone muffin molds. Keep in the fridge for at least half an hour. Enjoy.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder