24 Temmuz 2015 Cuma

Ev Yapımı Süt Kreması / Homemade Heavy Whipping Cream

Ben kremalı her şeye bayılırım. Özellikle kremalı et, tavuk ve kremalı çorbalar favorim. Ancak son zamanlarda, yani paketli gıdaların içindekiler bölümünü okuma alışkanlığı kazandığımdan beri, elim paket kremalara bir türlü gitmiyor.  Markete gittiğinizde lütfen ama lütfen içindekiler bölümüne bakın. Beni anlayacaksınız. Neyse ki bu tarif var, tadı paketli olan versiyonlarının birebir aynısı değil elbette ama çok, çok, çok yakın.


İçindekiler:
100 gr süt kaymağı (tarifi burada)
Yapılışı:
Kaymağı 1 dakika kadar yüksek devirde, pürüzsüz ve akışkan olana dek çırpın. Pürüzsüz olduğu an çırpmayı bırakın. Süt kremanız hazır.


I love everything with cream sauce. Especially meat, chicken and soups are my favourite. But lately, ever since I got used to reading the ingredients of packaged goods, I simply cannot buy packaged heavy whipping cream. When you see one, please read the ingredients section. You
will understand. Thank God I have this recipe, of course the taste is not really the same but it's very, very, very close.
Ingredients:
100 gr clotted milk cream (recipe here)
Instructions:
Mix the cream at high speed for 1 minute, until it becomes smooth and fluid. Stop mixing once smooth. Your heavy whipping cream is ready.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder