26 Temmuz 2015 Pazar

Sütlü Çikolata Sosu / Milky Chocolate Sauce

Bu sosu o kadar tuttum ki bir çok tarifimde kullanmaya kararlıyım. Yani onunla çok sık karşılaşacaksınız.

Diğer bitter çikolata sosu tarifime göre çok daha yoğun kıvamlı bir sos bu. Özellikle pasta yapımı için harika - ara kreması olarak gerçekten oldukça lezzetli olacağını düşünüyorum. 

İçindekiler:
2/3 su bardağı ev yapımı süt kreması
1 tepeleme çorba kaşığı kakao
1 tepeleme çorba kaşığı tereyağı (katı)
2 çorba kaşığı bal veya dilediğiniz başka bir doğal tatlandırıcı
5 çorba kaşığı içme suyu
2 damla vanilya özütü (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Çok kısık ateşte tereyağını eritin. İçine kakao ve içme suyunu ekleyin. Sürekli çırparak pürüzsüz kıvama getirin. Ateşten alın, içine balı, vanilyayı ve kremayı ekleyip 1 dakika kadar çırpmaya devam edin. 

I am so into this sauce I am determined to use in many recipes. Which means you will get to see it a lot. This one has a denser texture than my other chocolate sauce- the bitter one. It's especially great for cake making - simply delicious as filling cream. 
Ingredients:
2/3 cup heavy whipping cream
1 heaping tblspn cocoa
1 heaping tblspn butter (solid)
2 tblspns honey or any other natural sweetener of choice
5 tblspns drinking water
2 drops of vanilla extract (optional)
Instructions:
Melt the butter in very low heat. Ad cocoa and water. Keep mixing until smooth. Remove from heat, add honey, vanilla, cream and mix for an another minute.