19 Temmuz 2015 Pazar

Tarçınlı Bulut Kek / Cinnamon Cloud Cake

Bu güne dek yaptığım en iyi kek desem...Yumuşacık, puf puf ve enfes. Adını o yüzden bulut kek koyduk. Fotoğraf çekebilmek için bulabildiğim tüm kekleri saklamak zorunda kaldım. Ama keklerin yarısı bu arada çoktan bitmişti zaten. Her zamanki gibi un, işlenmiş şeker içermiyor. Bu sefer yağ bile eklemedim çünkü diğer malzemelerin içerisindeki sağlıklı yağlar yeterli geldi.

İçindekiler: (6 adet kek için)
2 adet yumurta
1/2 su bardağı hurma püresi/veya herhangi bir başka doğal tatlandırıcı - tercih sizin.
2 çorba kaşığı tepeleme krem peynir
2 çorba kaşığı toz badem
2 çorba kaşığı toz hindistan cevizi 
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Yumurtaları çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edin ve oldukça akışkan, hatta hafifçe sulu denebilecek bir kek hamuru elde edin. Muffin kalıplarına paylaştırın, önceden ısıtılmış 150 C fırında altın rengini alana dek pişirin. 
İpucu: Hamurunun alıştığımız kek hamurlarına göre daha sulu bir kıvamı olmalı, ancak aşırı sulu olursa 1 çorba kaşığı hindistan cevizi eklemenizi öneririm.


This is the best cake I've ever made. Soft, puffy and delicious. This is why we named it cloud cake. I had to hide all the cakes I can find to be able to take a picture. But half was already gone. Flour and refined sugar free as always. I haven't even added any kind of oil this time as well, because all the healthy fats inside the other ingredients were enough.
Ingredients:
2 eggs
1/2 date puree or any other natural sweetener of choice
2 tblspns heaping cream cheese
2 tblspns almond meal
2 tblspns dessicated coconut
1/2 tspn cinnamon
1/4 tspn baking soda
1/2 tspn lemon juice
Instructions:
Mix the eggs, add the other ingredients and keep mixing, until a very fluid batter forms. Split in your muffin molds, bake until golden in a pre-heated 150 C oven.
Tip: The batter should be more fluid than regular cake batter, but if it is too fluid I suggest you add 1 tblspn coconut.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder