10 Temmuz 2015 Cuma

Unsuz, Şekersiz Ay Çöreği / Flour and Sugar free Croissant Buns

Bu çörekler öyle aceleye geldi ki üzerine yumurta sarısı sürmeyi bile unutmuşum. Ay çöreğine daha fazla benzetmek isterseniz yumurta sarısı sürüp üzerine fındık veya susam serpiştirmeyi unutmayın. Her halükarda o kadar, ama o kadar lezzetli oldular ki 9 adet kocaman ay çöreği anında tükendi! Mis gibi hindistan cevizi kokusu, içindeki kakaolu tarçınlı kremanın enfes tadı ile birleşti. Üzerine de tamamen sağlıklı bir atıştırmalık tükettiğiniz gerçeği eklendiğinde tek kelimeyle tadından yenmiyor. İçindeki dil peyniri hamura ekstra bir tat vermek amaçlı eklendi, çünkü hindistan cevizi tek başına fazla kuru olabiliyor. 



Bu tarif ayrıca yine çok sevgili Elif Hanım'ın isteği üzerine hazırlanmıştır. Şahsen benim gibi ay çöreği sevmeyen birini bile memnun eden bir tat umarım kendisini de bir nebze olsun mutlu eder. Talep olunca daha mı  iyi çalışıyorum nedir ?


İçindekiler: (9 adet çörek için)
Hamuru için 
160 gr rende hindistan cevizi (4 paket), 
4 çorba kaşığı toz badem / toz fındık  (hamurunuz yeterince elastik olmazsa daha fazla eklemeniz gerekebilir)
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı mahlep (opsiyonel)
1 yumurta
1 çimdik tuz
1 çorba kaşığı ince rendelenmiş tuzsuz dil peyniri (opsiyonel)
2 çorba kaşığı dilediğiniz tatlandırıcı (bal/pekmez veya herhangi bir kuru meyvenin püresi)
60 gr tereyağı (4 yemek kaşığı)
İçi için
1/4 su bardağı çiğ fındık veya kaju fıstığı
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet hurma veya 1 çorba kaşığı kuru üzüm
1/4 su bardağı içme suyu


Yapılışı:
Hindistan cevizini robot veya kahve değirmeninde çekip un gibi inceltin. Çok fazla çekmemeye dikkat edin, yapışkan, aksi halde sıvı, yapış yapış bir ezmeye dönüşebilir. Mümkün olduğunda ince olmalı. Diğer hamur malzemelerini ekleyip güzelce yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Eğer yapışıyorsa ve yeterince lastik olmadıysa biraz daha toz fındık/badem eklemeniz gerekebilir. Hamurunuzu buzlukta 10 dk dinlendirin. Bu arada iç malzemelerini robotunuzda çekip nutella kıvamında kremamsı bir karışım elde edin. Buzluktaki hamuru 9 eşit parçaya ayırıp elinizde yuvarlayarak top haline getirin. Oklava ile 1 cm kalınlığında bir daire şeklinde açın, ortasına kremadan bir çorba kaşığı kadar sürüp iki ucunu birbirinin üzerine gelecek ve yarım bir daire oluşturacak şekilde kapatın. Uçlarını kıvırıp hilal şeklini verin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizip 150 C önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirin. Afiyet olsun!
Püf noktası: Hamur toplarını açarken ellerinizi yağlamak, ve biri üzerinde çalışırken diğer topları buzlukta bekletmek hamurun daha kolay ve parçalanmadan açılmasını sağlayacaktır.  

These buns were made in such a hurry that I forgot to spread egg yolk on top. If you want your buns to look like more like croissant buns just don't forget to spread egg yolk and sprinkle hazelnuts or sesame on top. In any case, they turned out to be so yummy 9 big buns were all eaten up in a few seconds! The delicious smell of coconut merged with cocoa and cinnamon cream. And the fact that you just ate something so healthy was the cherry on top! The mozzarella was added just to give it an extra flavour because coconut can be dry and gritty on its own.
This recipe was prepared once again as the result of a request from Mrs. Elif.  I hope it makes her happy as it even pleased someone like me, who doesn't even like Croissant Buns. Am I working better on request or what?


Ingredients: (For 9 buns)
For the dough
160 gr shredded coconut
4 tblspns almond/hazelnut meal (you might want to add a few more if your dough turns out to be crumbly)
1/2 tspn baking soda
1 tspn lemon juice
1/2 tspn mahleb spice(optional)
1 egg
pinch of salt
1 tblspn finely shredded mozzarella (optional)
2 tblspns sweetener of your choice (honey/molasses or any other sweet dried fruit puree)
60 gr butter (4 tblspns)
For the filling
1/4 cup raw hazelnuts or cashews
2 tblspns cocoa
1 tspn cinnamon
2 pitted dates or 1 tblspn dried raisins
1/4 cup of drinking water


Instructions:
Pulse the coconuts in your food processor / coffee grinder, as thin as flour. Try no to pulse too much as it can turn into coconut butter. Add the remaining dough ingredients and knead into a dough that does not stick to your hand. If it sticks or is too crumbly you might wanna add some more hazelnut/almond meal. Place the dough in your freezer to rest for 10 minutes. Meanwhile pulse your filling ingredients in your food processor until they have a creamy, nutella like consistency. Make 9 small balls with the dough in the freezer. Spread one ball with your rolling pin until it looks like a circle, around 1 cm thickness, and place one tablespoon filling cream in the middle. Close the edges of the dough so that it looks like half a circle. Bend the edges to give it a crescent shape. Place on a parchment paper covered oven tray, bake for 10-15 minutes in a pre-heated 150 C oven. Enjoy!
Tip: You might wanna grease your hands and keep the rest of the dough balls in the freezer while you work on one of them in order to roll it out better and without tearing apart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder