29 Temmuz 2015 Çarşamba

Vişneli Çikolatalı Muffin / Cherry Chocolate Muffins

İçindekiler:
2 yumurta
½ su bardağı hurma püresi veya herhangi bir başka doğal tatlandırıcı
1 çay kaşığı karbonat
3 çorba kaşığı sütlü çikolata sosu - tarifi burada (veya 3 çorba kaşığı krem peynir + 1 tepeleme çorba kaşığı kakao)
18 adet taze vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
2 çorba kaşığı toz badem
3 çorba kaşığı toz hindistan cevizi


Yapılışı:(6 adet muffin için)
Yumurtaları çırpın. Hurma püresi, çikolata sosunu ekleyip pürüzsüz kıvam alana dek çırpmaya devam edin. Badem, hindistan cevizi ve karbonatı da ekleyip 2 dakika kadar daha çırpın. Vişneleri ekleyip karışıma tahta kaşıkla yedirin. Oldukça akışkan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın,  150 C ısıda yaklaşık 35-40 dakika pişirin.


Ingredients;
2 eggs
1/2 cup date puree or any other natural sweetener of choice
1/2 tspn baking soda
3 tblspns milky chocolate sauce - recipe here (or 3 tblspns cream cheese + 1 heaping tblspn cocoa)
18 fresh sourcherries (pitted)
2 tblspns almond flour
3 tblspns coconut flour
Instructions: (For 6 muffins)
Beat the eggs. Add sweetener, chocolate sauce and mix until smooth. Add almond, coconut and baking soda and keep mixing for an another 2 minutes. Add sourcherries and blend with a spoon. You will end up with a very liquidy batter. Split the batter on muffin molds, Bake for 35-40 minutes in a 150 C oven.